Re-opening Hotel Aragon

March 2016: total make over of Hotel Aragon.


Brugge, -26/03/2016-

Na een 3 maanden lang durende renovatie opent Hotel Aragon in het Paasweekend terug zijn deuren. De eigenaar van het hotel, Vastgoedgroep Degroote uit Oostende, investeerde maar liefst 2 miljoen Euro in de totale renovatie. Hotel Aragon, dat ondertussen al 18 jaar in de portefeuille van de familie Degroote zit, is het project waarmee alles van start ging in Brugge.

“De renovatiewerken werden uitgevoerd door het eigen bouwbedrijf.  Na een volledige herinrichting van het gelijkvloers met nieuwe sanitaire ruimte, nieuwe keuken met nieuwe ontbijtzaal werden ook alle kamers onder handen genomen. De huidige structuren werden behouden maar het hoofdgebouw werd rechtstreeks verbonden met het bijgebouw Bladelin”, vertelt Managing Director, Pieter Degroote.

Alle kamers kregen een ‘extreme make over’ met nieuwe ramen, geavanceerde airco, digitale televisie en een domaticasysteem. De nieuwe stijl is fris, jong en hedendaags. Met de nieuwe inrichting hoopt Hotel Aragon haar gekende troeven als een persoonlijk familiaal onthaal, een efficiënte service en een ongedwongen gastvrijheid nog beter te kunnen etaleren binnen de historische binnenstad van Brugge.

“Mijn familie staat erop dat haar hotelpatrimonium ten allen tijd aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet. Dankzij deze investeringen is het hotel klaar om ook de komende 10 jaar tot de top van Brugge te behoren”, zegt Pieter Degroote.

Het viersterrenhotel dat in 1998 opende is gelegen in de Naaldenstraat 22 te Brugge en biedt 46 kamers en 8 luxeflats aan.

The Swan Hotel Collection

Naast hotel Aragon heeft de familie Degroote nog 3 ander hotels in hun portefeuille. Sinds kort kregen die een gemeenschappelijke naam: ‘The Swan Hotel Collection’. Het gaat om Hotel Oud Huis de Peellaert 4*, Grand Hotel Casselbergh 4* en Hotel Dukes’ Palace 5*. “Het is voor ons belangrijk om met onze 4 hotels gezamenlijk naar buiten te komen. Onze structuur is totaal verschillend dan die van een ketenhotel en onze budgetten liggen net iets anders. Waar grote ketenhotels kunnen rekenen op immense budgetten vanuit hun hoofdzetel, moeten wij creatief en vindingrijk zijn”  stelt Pieter Degroote. Onlangs nog werd Grand Hotel Casselbergh nog verkozen tot ‘beste hotel van België’ en ook de andere hotels scoren zeer hoog op vlak van gastentevredenheid. 

The Swan Hotel Collection